Wat betekent Windows server managed?

Indien men het heeft over Windows server managed dan spreekt met over een server met Windows software die op managed VPS draait. Window server is ontwikkeld door Microsoft en bevat een hele serie Operating Systems Het is ontworpen om onder andere intranet en internet op een goede manier te laten werken. In 2003 werd de eerste versie van deze software uitgebracht in inmiddels dateert de laatste update van 2019. Bij managed VPS maak je gebruik van een dedicated server waarop je je eigen afgeschermde gedeelte hebt en zorgt het hostingbedrijf er voor dat jouw website zo goed mogelijk beveiligd is en blijft draaien. Zij letten er op dat de server actief blijft en zij zorgen onder andere voor back-ups.

Waarom maken veel hostingbedrijven gebruik van Windows server managed?

Voor veel hostingbedrijven is het gebruik van Windows server managed erg populair, omdat Microsoft een uitstekende ondersteuning biedt en regelmatig voor service packs en updates zorgt.  Daarnaast werkt Windows server heel goed in combinatie met PHP, acces en ASP.NET. PHP is een scripttaal en creëert dynamische webpagina’s op servers. Ook ASP is onderdeel van Microsoft en wordt gebruikt om met behulp van een programmeercode websites aan te maken op servers. Omdat Windows server samen met managed VPS een hele goede combinatie is en dit één van de meest gebruikte hostingpakketten is, maken veel bedrijven gebruik van Windows server managed.

Wat zijn de kosten voor Windows server managed?

De kosten voor Windows server managed kunnen behoorlijk uiteen lopen. Afhankelijk van de versie die je kiest beginnen de kosten ongeveer bij €130, maar voor de meest uitgebreide versie ben je maar liefst €1.200 kwijt. Daar komen vervolgens de kosten voor managed VPS bij. Deze kosten zijn afhankelijk van de diensten die binnen het door jou gekozen hostingpakket vallen. Kies je voor een pakket waarbij er diverse werkzaamheden zijn die je zelf moet uitvoeren, dan komen de kosten op ongeveer €40 per maand. Indien je ervoor kiest om een uitgebreid Service Level Agreement aan te gaan en daardoor veel van de werkzaamheden voor onderhoud aan het hostingbedrijf uit te besteden, dan kunnen de kosten al snel oplopen tot meer dan €100 per maand.

Het verschil tussen Windows server managed en unmanaged

Indien je voor Windows server unmanaged kiest betekent dit dat jij volledig de controle hebt over de server. Jij bepaalt hoe je deze in wilt richten, welke besturingssystemen je gebruikt en hoeveel applicaties je hier installeert. Om dit te kunnen doen moet je echter wel over een hoop technische kennis beschikken. Daarnaast is het onderhouden en updaten van de server erg tijdrovend, dus je zal een afweging moeten maken of je bereid bent hier veel tijd in te stoppen, of liever voor managed VPS kies. Hierbij zijn de kosten hoger dan bij unmanaged VPS, maar besteed je, afhankelijk van het door jou gekozen hostingpakket, een deel van de werkzaamheden uit. Op de site van Snel.com | webhosting kun je de mogelijkheden voor Windows server managed eens bekijken.

Published by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *