Mobiele data op je laptop met een simkaart

Vandaag de dag ben je met je laptop niet beperkt tot internetten via alleen WiFi of een internetkabel. Je kunt namelijk ook gebruikmaken van een simkaart om via mobiele data gebruik te maken van het internet. Hierdoor blijf je altijd verbonden en ben je bovendien altijd bereikbaar, zowel thuis als onderweg of in het buitenland. 

Internetten op laptops met simkaarten

Er zijn over het algemeen twee manieren om een simkaart te gebruiken voor je laptop: de simkaartslot van je laptop, of een dongel. In beide gevallen kan een simkaart geplaatst worden voor internet. Voor welke je kiest, hangt af van de eigenschappen van je laptop.

Heeft je laptop een ingebouwde simkaartslot? Dan kun je gemakkelijk en direct een sim plaatsen. Je laptop moet dan dus 4G / 5G ondersteunen. Is dit niet het geval, dan kun je een dongel gebruiken. Dit is een soort USB modem waar een sim in geplaatst kan worden, waarna je deze modem in een USB-ingang van je laptop plaatst.

Welke simkaart voor je laptop?

Een simkaart is verplicht om mobiel internet te realiseren, omdat hierop het mobiele netwerk van een provider is aangesloten. Voor welke soort simkaart kun je het beste kiezen? 

Prepaid data sim

Meestal worden prepaid data simkaarten aangeraden voor laptops. Hiermee betaal je namelijk niet voor bellen en sms’en, wat het ideaal maakt voor een laptop. Bovendien zijn de tarieven voor internetten goedkoper dan met een standaard prepaid simkaart. Deze data only simkaarten zijn specifiek ontwikkeld voor apparaten zoals laptops, en worden in 3-in-1 (nano, micro en standaard) formaat geleverd zodat ze altijd passen.

Prepaid kaart of abonnement

Alternatieven voor een data only simkaart zijn standaard prepaid simkaarten of mobiele abonnementen. Met een standaard prepaid kaart ben je flexibel en kun je zelf naar wens opwaarderen. Met een abonnement heb je een vaste bundel en betaal je dus vaste, automatische kosten per maand. Waar je beter voor kunt kiezen, hangt af van je eigen gebruik en naar wat voor soort aansluiting je op zoek bent. 

In beide gevallen ontvang je een simkaart met telefoonnummer, waardoor je ook betaalt voor bellen en sms’en. Dit zorgt er ook voor dat de tarieven voor internetten wat hoger kunnen zitten. Houd hier dus rekening mee en vergelijk providers om ervoor te zorgen dat je niet onnodig te veel betaalt. Bij het vergelijken houd je rekening met de tarieven per MB, maar ook met factoren zoals afrekening en eventueel kosten voor bundels.

Published by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *