Met een dongel internetten op je laptop?

Wil je je laptop buitenshuis gebruiken, dan kom je er al snel achter dat de opties vrij beperkt zijn. Je kunt namelijk niet afhankelijk zijn van openbare WiFi-netwerken en lang niet elke laptop heeft een eigen simkaartslot. Dit betekent dat je eigenlijk een extern apparaat moet gebruiken om zorgeloos buitenshuis te kunnen internetten. De makkelijkste en meest geschikte manier om dit te realiseren, is door middel van een dongel.

Wat is een dongel precies?

Dit is een klein apparaatje, dat je kunt zien als een soort USB stick. Een dongel gaat dan ook in een USB ingang van een laptop. Hiermee creëer je als het ware een eigen WiFi-netwerk, omdat een dongel een WiFi-signaal uitstraalt. Vervolgens kun je je laptop verbinden met dit netwerk. Zo heb je simpel en snel een betrouwbare internetverbinding!

Hoe kan je met een dongel internetten?

Om gebruik te maken van dongel internet, heb je een simkaart nodig. Deze plaats je in de dongel. De simkaart is verbonden met een mobiel netwerk. Een dongel heeft een ingebouwde modem. Deze zendt een WiFi-netwerk uit. Hierdoor kun je deze gebruiken voor internet, want deze maakt van het mobiele netwerk van de simkaart een WiFi-verbinding. Na het plaatsen van de dongel in de USB-ingang van je laptop, kun je probleemloos verbinding maken met het WiFi-netwerk. 

Je hebt dus alleen een dongel en een simkaart met internet nodig. Deze zorgen ervoor dat je mobiel internet op je laptop kunt realiseren!

Internet simkaarten voor laptops

Naast een dongel heb je dus nog een simkaart nodig. Eigenlijk kun je alle simkaarten gebruiken waar je mee kunt internetten. Wel is het handig om te weten dat simkaarten voor laptops via verschillende aansluitingen gerealiseerd kunnen worden. 

In het geval van een prepaid aansluiting koop je eenmalig een simkaart en zet je hier zelf tegoed op (beltegoed of datategoed). Afhankelijk van de soort simkaart die je hebt, betaal je alleen voor data of ook voor bellen en sms’en. Let hierop, want voor een dongel heb je alleen mobiel internet nodig. 

Bij een abonnement betaal je automatisch en hoef je dus niet zelf op te waarderen. Dit werkt via vaste bundels. Een nadeel is dat je hierbij meestal ook voor bellen en sms’en betaalt. De kosten voor een abonnement hangt volledig af van de bundel die je kiest. Bepaal daarom vooraf hoeveel data je nodig hebt, aangezien je op basis hiervan een geschikte bundel kunt kiezen. Soms kun je later nog wel je bundel aanpassen, maar dat is niet altijd mogelijk.

Published by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *