Verbeterde toegankelijkheidsopties in Windows

Een van de uitdagingen was volgens de Windows-ontwikkelaars om de Metro-gui geschikt te maken voor de toegankelijkheidstools. De Metro-interface is namelijk vooral bedoeld voor apparaten met een touchscreen.

Zo zijn er meerdere manieren ontwikkeld om het scherm uit te vergroten. Dit kan met het vergrootglas, die ook al in voorgaande Windows versies zat en z’n waarde heeft bewezen, maar ook met de virtuele-loep is dit mogelijk. Hier komt nog bij dat je met deze loep kan in- en uitzoomen in de Metro-interface. De magnifier werkt echter alleen in fullscreen-modus.

Microsoft heeft ook laten weten de spraaksynthesizer van een update voorzien. Zo zou de reactiesnelheid van de Verteller-functie zijn verbeterd en heeft Microsoft gezegd om meer talen en stemmen te gaan ondersteunen. Daarnaast leuke tip kan de spraaksynthesizer ook overweg met gui-componenten die in de Metro-interface worden gebruikt.

Ontwikkelaars die applicaties willen bouwen voor de Metro-gui van Windows, hebben van Microsoft de nodige documentatie en tools gekregen die er voor moeten zorgen dat Metro-apps kunnen omgaan met de toegankelijktools. Daarnaast bekijkt Microsoft tijdens het goedkeuringsproces voor de Windows Store of de ingezonden software aan de minimale toegankelijkheidseisen voldoet.

Published by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *