SkyDrive nauw geïntegreerd in Windows

Microsoft zal voor Skydrive zowel een metro-app als een desktop-app ontwikkelen. Deze laatste zal ook voor Windows beschikbaar komen. Moest je tot nu toe de bestanden van SkyDrive benaderen via een webinterface, dan kan dat straks gewoon via de verkenner.

Windows super integraties

De bestanden zijn straks rechtstreeks vanuit Windows applicaties te benaderen, alsof het een lokaal bestand betreft. Ook kun je vanuit de verkenner rechtstreeks de bestanden van en naar de SkyDrive verplaatsen. De bestanden worden automatisch gesynchroniseerd met een lokale kopie op de computer. De maximale bestandsgrootte is nu nog 300 MB, straks met de nieuwe SkyDrive app wordt de maximale bestandsgrootte 2 GB. De mogelijkheden van SkyDrive vertonen straks grote overeenkomsten met die van de concurrerende dienst DropBox. Ook heeft deze dienst veel gemeen met de iCloud van Apple.

Het wordt ook mogelijk om bestanden via de SkyDrive te delen met andere apparaten via de webinterface. Je kunt ze op andere locaties bekijken, downloaden of streamen in het geval van muziek of video. SkyDrive is op deze manier hard op weg om de universele opslaglocatie te worden van belangrijke bestanden die op verschillende plaatsen gebruikt worden. De nieuwe SkyDrive-apps zullen samen met de Consumer Preview van Windows 8 eind deze maand beschikbaar komen.

Published by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *